24
Thu, Sep
0 New Articles

Korte-Polisial

KRALENDIJK - Op dinsdag 2 juni jl. is er een klacht ingediend tegen de KPCN. Volgens de aanklager zou een politievoertuig hem hebben aangereden op zijn brommer waardoor hij de macht over het stuur verloor en ten val kwam.

Dit is gebeurd in de nachtelijke uren van 30 op 31 mei 2020.

Na het indienen van de klacht bij de KPCN is de man zijn verhaal gaan doen bij een bekend radiostation op Bonaire. Er kwamen veel negatieve reacties richting de KPCN naar aanleiding van deze uitzending.

De korpsleiding heeft, zoals gebruikelijk na een klacht, een intern onderzoek opgesteld. De opgemaakte processen-verbaal zijn uitvoerig onderzocht evenals de verklaringen van de verbalisanten. Daaruit is op te maken dat er geen sprake is geweest van een aanrijding. Ook tonen de beelden van uitgelezen camera’s aan dat het politievoertuig de scooter niet heeft geraakt. De korpschef heeft de uitslag van het onderzoek in een persoonlijk gesprek toegelicht en besproken.

Het Korps Politie Caribisch Nederland betreurt het zeer dat er onjuiste berichten zijn verspreid. De politie heeft binnen alle instructies en wetten gehandeld en heeft op geen enkel moment het leven van deze bestuurder in gevaar gebracht.

“Onze collega’s moeten altijd handelen overeenkomstig de in de wet vastgestelde geweldsinstructie en leggen daar per geval verantwoording over af. Klachten tegen ons korps of onze collega’s worden zeer serieus behandeld en onderzocht”, aldus korpschef J. Rosales.