DEN HAAG - Internationale Vrouwendag: Den Haag viert de vrouw. 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Vrouwen over de hele wereld komen bij elkaar om hun vrouwzijn te vieren.

Maar ook om te laten zien dat gelijke rechten en kansen tussen vrouwen en mannen nog niet vanzelfsprekend zijn. Den Haag komt op zondag 11 maart samen in het World Forum The Hague om te laten zien dat we met elkaar de wereld kunnen veranderen en verbeteren. Vrouw voor vrouw.

Ruim 100 jaar na de eerste vrouwenstaking in New York, is er nog steeds veel ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Een paar cijfers: 75% van de mensen in armoede is vrouw. Zij verzetten 55% van al het werk, maar verdienen slechts 10% van het inkomen. Deze ongelijkheden komen ook dichtbij huis voor.

Stronger Together

Samen staan we sterker. Samen maken we verschil, steunen, helpen en versterken we elkaar. We komen samen en werken samen: vrouwen, mannen en genderneutralen. Het thema Stronger Together stimuleert en inspireert om elkaar te helpen ambities te verwezenlijken en onze verworven rechten en vrijheden te delen met andere vrouwen.

Het begint om 08.30 tot en met 16.30. Om 16.30 - 17.30 is netwerkborrel. Voor aanmelden moet je op de site: klik hier

klik hier voor meer info