30
Sat, May
6 New Articles

Algemeen

SCHIPHOL - Turkije en Curaçao verbieden vluchten vanuit Nederland en diverse andere Europese landen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er lijkt daardoor geen einde te komen aan de klappen die de luchtvaart- en reissector te verwerken krijgen.

Curaçao, waar vrijdag het eerste besmettingsgeval van COVID-19 werd vastgesteld, is een belangrijke vakantiebestemming voor Nederlanders. Bovendien is Schiphol de belangrijkste buitenlandse luchthaven waarmee het eiland verbonden wordt, via vluchten van KLM en TUI fly. Een woordvoerster van TUI meldde vrijdagmiddag aan Reismedia dat er twee toestellen onderweg zijn naar Curaçao en dat men wacht op nadere instructies zodar de toestellen zijn geland.

Ook Turkije verbiedt vliegtuigen uit Nederland en omliggende landen tot half april om in dat land te komen. Die maatregel raakt onder andere Turkish Airlines hard, dat vijf keer per dag op Schiphol vliegt. Ook KLM en Pegasus Airlines vliegen naar Turkije, net als vakantiemaatschappijen.