02
Thu, Apr
7 New Articles

Algemeen

NIJMEGEN  - Op 30 en 31 augustus vindt de eerste editie van het Democratiefestival plaats in Nijmegen. Inspiratiebron voor het festival zijn de meerdaagse democratiefestivals die al jaren succesvol in Scandinavië en de Baltische staten worden georganiseerd.

Tijdens het festival vieren we dat we leven in een land waar we mogen zijn wie we zijn, waar verschil mag zijn, maar waar ook samen keuzes gemaakt moeten worden als het moeilijk is. Het festival is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het programma
Het festival kent een divers programma met 40 podia, tenten en attracties waar in totaal 300 programmaonderdelen op plaatsvinden. Zo kun je in gesprek met Diederik Samson over klimaatverandering en het verduurzamen van je eigen omgeving. Maar je kunt ook leren speechen als Obama of Trump of het werk van een politieagent aan den lijve ondervinden. Of dansen bij Merol, luisteren naar Danny Vera of Herman Pleij. Ook kun je met wandel- en fietsexcursies de stad ontdekken, meedoen aan clinics en is er ruimte voor theater en muziek.

Het uitgebreide blokkenschema staat op de website www.democratiefestival.nu en is in de festival app te downloaden via Apple appstore en Google Play store.

Wie zijn de sprekers en acts?
Een greep uit de sprekers en acts: Khadija Arib, Hugo Borst, Annemarie van Gaal, Kajsa Ollongren, Maarten van Rossem, Sunny Bergman, Alexander Rinnooy Kan, Stientje van Veldhoven, Denker des Vaderlands Daan Roovers, Herman Pleij, kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, Jan Rotmans, Danny Vera, Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg, Boris Dittrich, Barbara Baarsma, Jan van Zanen, Jacqueline Cramer, Maarten Hajer, Rudi Westendorp, Arend Jan Boekestijn, Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Splinter Chabot, Joost Eerdmans en Diederik Samsom aanwezig. Tijdens het festival wordt er gemodereerd door Ajouad el Miloudi, Eva Cleven, Anita Witzier en Eric Corton.

Iedereen is welkom
Het Democratiefestival is gratis toegankelijk. Iedereen is welkom. Bezoekers kunnen zich aanmelden via de website www.democratiefestival.nu. Naast open inschrijving zijn alle burgemeesters, commissarissen van de Koning en dijkgraven van Nederland uitgenodigd om met een bus inwoners naar Veur Lent in Nijmegen te komen.