15
Mon, Jul
11 New Articles

Algemeen

DEN HAAG - Nederland als dé digitale koploper van Europa. Om die kabinetsdoelstelling waar te maken, moeten bedrijven, consumenten en overheden beter samenwerken en sneller inspelen op het hoge tempo waarmee maatschappij en economie digitaliseren.

Het kabinet heeft daarom het initiatief genomen om een jaarlijkse conferentie te organiseren om deze strategie een impuls te geven. Van maandag 18 t/m donderdag 21 maart vindt in Hilversum de eerste editie van Nederland Digitaal plaats met als thema kunstmatige intelligentie (AI).

Op uitnodiging van staatssecretarissen Keijzer (EZK), Knops (BZK) en minister Grapperhaus (JenV) is minister-president Rutte aanwezig tijdens de vierdaagse conferentie. Ook komen vooraanstaande namen uit het bedrijfsleven naar Hilversum zoals de Amerikaan Hal Varian (chef econoom/strateeg Google). Het evenement wordt afgesloten met een plenaire sessie en slotverklaring waarin bewindspersonen, kennisinstellingen en bedrijfsleven afspraken over digitalisering bekend maken

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om bij Nederland Digitaal aanwezig te zijn en kunnen zich aanmelden via de website van de conferentie: https://bit.ly/2Ve8cOa

Conferentie Nederland Digitaal brengt drie evenementen samen
De Conferentie Nederland Digitaal bestaat uit drie evenementen: het Smart Industry Jaarevent, ICT.OPEN2019 (georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, NWO) en de Nederland Digitaal Dag (georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat).

Het overkoepelende thema van de conferentieweek, die ondernemers, onderzoekers en overheden samenbrengt, is kunstmatige intelligentie (AI). In de programmering komt dit terug in onderwerpen als wetenschappelijk onderzoek, ethische vraagstukken en maatschappelijke en economische toepassingen.

Nederland Digitaal
Het kabinet heeft afgelopen zomer de strategie ‘Nederland Digitaal’ vastgesteld. Hiermee wil het kabinet op een verantwoorde manier de maatschappelijke en economische kansen van digitalisering optimaal benutten. Of het nu gaat om mondiale uitdagingen als betere en betaalbare zorg, CO2-reductie, een duurzame voedselvoorziening, hoogstaande logistiek of dichterbij huis automatisering van bedrijfsprocessen, big data of betere bereikbaarheid. Digitale technologieën spelen bijna overal een sleutelrol om deze doorbraken te realiseren.