23
Tue, Jul
23 New Articles

Algemeen

Willemstad - Donderdag 25 oktober organiseren de educatieve Stichting WeConnect en de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad (VNW) een bijeenkomst over werk op Curaçao.

Onder de titel ‘Trabou na Kòrsou’ wordt de vraag gesteld: wat is de toekomst van werk op Curaçao en specifiek, wat zijn de kansen van Curaçaose young professionals die veelal opgeleid zijn in Nederland?

Diverse professionals uit de publieke en private sector gaan in op thema’s als: vergrijzing, mobiliteit op de werkvloer, de uitdaging van goede werknemers binnenhalen én binnenhouden, het potentieel aan Curaçaose MBO, HBO en WO opgeleide professionals in Nederland en de groei- en ontwikkelingsmogelijkheden voor zittend personeel.

Vanuit WeConnect wordt een platform aangeboden om met elkaar in debat te gaan en om vraag en aanbod meer op elkaar af te stemmen. Deloitte Dutch Caribbean gaat in op het thema ‘The Future of Work’, ICT-specialist Ictual op de invloed van digitalisering op werk, BearingPoint op de vraag hoe bind en behoud je werknemers, reisorganisatie TUI gaat in op selectie en behoud van talentvolle werknemers. Het Ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) presenteert haar ‘Talento’ programma. Het Ministerie van Economische Zaken (MEO) zal ingaan op Life Long Learning. Advocaat Mirto Murray geeft een presentatie met als thema ‘Het advocatenkantoor van de toekomst?!’

En recruiter Judith Brekelmans begeleidt samen met HR Nienke Ingenhoven van TUI een interactieve sessie: ‘Hoe lees je een CV en hoe schrijf je een aantrekkelijke vacaturetekst?’.

WeConnect Stichting WeConnect zet zich al jaren in voor het bevorderen van studiesucces van Antilliaanse en Arubaanse studenten in Nederland. Onderdeel van dat succes is een geslaagde terugkeer naar de arbeidsmarkt op een van de zes eilanden; onder meer door uitzicht op goede ontwikkelingstrajecten keren young professionals terug. “De vraag is hoe deze (hoog)opgeleide en gemotiveerde werknemers verleid kunnen worden om terug te gaan en vervolgens goed ingezet worden op de arbeidsmarkt op Curaçao. We zijn benieuwd te horen van Human Resources Managers waar precies behoefte aan is, rekening houdend met de realiteit op de werkvloer.” Zegt Tanja Fraai. De Stichting organiseert regelmatig meet-ups over diverse thema’s in Nederland, op Curaçao en Bonaire waarin steeds de vraag terugkomt: How to bring brains Back?