07
Sat, Dec
0 New Articles

Algemeen

Den Haag - Gevolmachtigde Minister Anthony Begina heeft mevrouw Ruth Groenewoud en meneer Wilbert “Willy” Djaoen benoemd tot ʹAmbassadeurs van Curaçaoʹ.

Lezing profGoudappel 72Dit in navolging van eenzelfde gebeurtenis tijdens de viering van de Dag van de Autonomie in 2017, waarbij voor het eerst twee personen die zich belangeloos inzetten voor Curaçao en de Curaçaose gemeenschap in Nederland, in het zonnetje werden gezet door ze tot Ambassadeurs van Curacao te benoemen.

Willy Djaoen is bekend om zijn danskunsten en uitgebreide kennis van de Curaçaose cultuur. Met zijn optredens in de Cariben, België, Duitsland en Nederland heeft hij voor meer bekendheid en begrip voor de Curaçaose cultuur en tradities gezorgd.

Hij is ruim 42 jaar actief en zijn eiland en cultuur liggen hem zeer na aan het hart. Zijn bijdrage is van groot belang voor het levend houden en promoten van de Curaçaose tradities en gewoontes.

Ruth Groenewoud heeft Stichting Miss IQ opgericht om een bijdrage te leveren aan de toekomst van Curaçao, door de minder bevoorrechte scholen op Curaçao te helpen aan het nodige materiaal. Dit doet zij met veel passie en vastberadenheid. Onlangs zijn er via Stichting Miss IQ zes zee containers met schoolmaterialen op Curaçao aangekomen.

De belangeloze prestatie van mevrouw Groenewoud is zeer bewonderenswaardig. Haar bijdrage is van grote invloed op de ontwikkeling en toekomst van onze jongeren.