19
Tue, Feb
9 New Articles

Algemeen

HAARLEM - Van vrijdag 13 juli tot en met zondag 22 juli 2018 wordt het weer volop genieten in het Haarlemse Pim Mulierstadion. Het sterke deelnemersveld met topteams uit Cuba, Japan, Chinese Taipei, Italië, Duitsland en het Nederlands Koninkrijk staat garant voor een hele week mooi honkbal.

Elke dag strepen we met veel plezier een dag weg op de kalender. Nog exact 5 weken en dan klinkt weer dat vertrouwde geluid van; 'play-ballllllll'. Voor je ligt een kersverse nieuwsbrief met de laatste facts & figures voor de komende Honkbalweek.

Op maandag 16 april werd de eerste medewerkers avond georganiseerd in het Pim Mulier stadion. Maar liefst 92 vrijwilligers hadden zich aangemeld die ook in de editie van 2018 graag weer van de partij willen zijn. Na het welkomstwoord van voorzitter Guus van Dee werden de overige organisatieleden aan de medewerkers voorgesteld. De Haarlem/Sportquiz -gepresenteerd door Jason Houtkamp- was bedoeld om de medewerkers met elkaar kennis te laten maken. Na het maken van pasfoto’s en het passen van de kleding was er gelegenheid om met de verantwoordelijke bestuursleden afspraken te maken. Kortom een zeer geslaagde eerste medewerkers avond.

In de vorige nieuwbrief meldde we al dat Duitsland één van de deelnemers zou zijn. Het team heeft na de afzegging van Curaçao binnen enkele dagen enthousiast gereageerd te willen deel nemen. Duitsland heeft niet eerder deel genomen aan de Honkbalweek en is een outsider. Tijdens de laatste Europese Kampioenschappen speelden ze echter gelijkwaardige wedstrijden tegen o.m. Nederland en Italië, het is een honkballand in opkomst waar we veel plezier van gaan beleven. Op de eerste toernooi dag is er een echte Nederland – Duitsland geprogrammeerd, wat we die bij het voetbal moeten missen wordt bij honkbal wel gerealiseerd.

Voor meer info kijk dan op