01
Mon, Jun
0 New Articles

Algemeen

TWELLO - Zijne Majesteit de Koning geeft vrijdagochtend 20 april 2018 op de Brede School De Fliert in Twello het startsein voor de 6e editie van de Koningsspelen. Dit jaar staat het thema ‘BinnensteBuiten’ centraal.

De Koning is aanwezig bij het ontbijt, geeft het startsein en bezoekt een aantal sportactiviteiten. Brede School De Fliert heeft 510 leerlingen en bestaat uit drie basisscholen; KBS De Kleine Wereld, CBS De Oase en OBS De Hietweide. Daarnaast is er ook een peuterspeelzaal en BSO gevestigd in het gebouw. De Fliert is in oktober 2017 in gebruik genomen.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Elke basisschool mag zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. Het gaat om een dag vol bewegen voor kinderen, die van start gaat met een feestelijk Koningsontbijt. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation.

Dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6.000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Dit zijn basisschoolleerlingen uit Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.