26
Tue, Jan
0 New Articles

Algemeen

Amsterdam - Staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) brengt donderdag 23 november een werkbezoek aan Amsterdam om te kijken hoe de stad omgaat met maatschappelijke en technologische ontwikkelingen in de digitale samenleving.

De staatssecretaris spreekt met jonge ondernemers over innovatie in dienstverlening. Amsterdam werd in 2016 verkozen tot Europese innovatiehoofdstad.

Het werkbezoek past in het kabinetsstreven om een brede, ambitieuze, maar ook realistische digitale agenda voor het openbaar bestuur te ontwikkelen. De samenleving verandert en de overheid verandert mee. Een goed functionerend openbaar bestuur weet zich aan te passen aan de technologische ontwikkeling, waarbij het toegankelijkheid en veiligheid voorop stelt. Aanpassing aan de digitale samenleving is niet alleen noodzakelijk, het biedt ook mogelijkheden voor een betere dienstverlening.

Burger en ondernemer centraal
Voor staatssecretaris Knops staan bij het verbeteren van digitale diensten van de overheid de burger en de ondernemer centraal. “Daar doen we het immers voor. Ik ben een praktisch ingesteld mens, en daarom wil ik mij allereerst richten op de basis. Die moet goed op orde zijn. Maar die kansen zijn er vooral als we de koplampen niet te kort afstellen, maar ook wat verder vooruit durven kijken. Daarom kijk ik uit naar mijn ontmoetingen met deze innovatieve ondernemers en ben ik benieuwd hoe overheid en bedrijfsleven elkaar kunnen versterken,” aldus Knops.