04
Sat, Jul
0 New Articles

Algemeen

Hilversum - Stichting WeConnect organiseerde op 18 november de workshop ‘Presenteren kun je leren’, onder leiding van de Antilliaanse presentator en journaliste Milouska Meulens.

workshop presenteren WeConnectIn Hilversum gaf de zeer ervaren Meulens een groep Caribische studenten en young professionals uitleg en tips voor een goede presentatie. Niet alleen voor de camera of op een podium maar vooral ook jezelf presenteren in het dagelijks leven.

Inhoud De workshop bestond uit een deel theorie over wat uitstraling is, hoe je zelfverzekerd overkomt en hoe belangrijk het is uit je comfortzone te treden. Met sprekende voorbeelden en filmpjes legde Meulens steeds de link met de praktijk. Deelnemers oefenden met iets ogenschijnlijks eenvoudig als voor een groep gaan staan. “Heel confronterend en leerzaam.” merkte een studente uit Aruba op. “Dit breng ik gelijk in praktijk bij een spannende presentatie maandag,” klonk het dankbaar van een ander.

Empowerment Milouska Meulens vertelde volop anekdotes over haar leven voor de televisiecamera’s; ze presenteerde vijftien jaar het Jeugdjournaal op de Nederlandse televisie.

“Neem risico’s en zeg Ja als je een uitdaging aangeboden krijgt,” hield ze haar (uitsluitend vrouwelijke) publiek voor. Journaliste Natasja Gibbs, verbonden aan het journalistieke platform, Caribisch Netwerk, deelde haar eigen onzekere zoektocht als professional zowel op Curaçao als in Nederland.

“Deze twee vrouwen zijn rolmodellen voor onze groep jonge Antillianen en Arubanen. Dat is precies de inspiratie en empowerment die we zoeken met onze educatieve stichting,” merkte WeConnect manager Tanja Fraai na afloop tevreden op.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondersteunde de bijeenkomst.