19
Fri, Oct
13 New Articles

Algemeen

Den Haag - Stichting WeConnect organiseerde op zaterdag 4 november de meet-up ‘WeConnect Works’, een informatie-uitwisseling en banenmarkt in Den Haag.

Centraal stond de aansluiting tussen enerzijds studenten & young professionals van Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius in Nederland en anderzijds de arbeidsmarkt op de eilanden. De bijeenkomst werd door zo’n 70 studenten & young professionals van alle zes de eilanden bezocht. Ook waren er diverse werkgevers uit diverse branches aanwezig.

WeConnect meet upSprekers Diverse sprekers gingen in op thema’s als goed werkgeverschap, het belang van deugdelijk bestuur op de werkvloer en het succes van een traineeship. Zo verzorgde BZK programma-manager Rintje Oenema een presentatie over het TOP Traineeship Bonaire dat afgelopen september succesvol van start is gegaan. “Deze bijeenkomst heeft laten zien dat er veel belangstelling is voor het traineeship. Als het aan ons ligt komt er in 2018 een nieuwe ronde van het TOP Traineeship op Bonaire.” Nataly Linzey, vierdejaars Rechten studente aan de Universiteit van Groningen is blij met zoiets concreets als de traineeships: “WeConnect richt zich zo behalve op de terugkeer ook op reïntegratie als wij eenmaal teruggekeerd zijn naar de eilanden, dat is fijn.”

Vacatures Op de WeConnect vacaturemuur hingen tientallen vacatures, onder meer van Deloitte Dutch Caribbean, HBN Law, Van Eps Kunneman VanDoorne, EY, Baker Tilly Berk, PWC, Fundashon Mariadal, Mental Health Caribbean, Rijkdienst Caribisch Nederland, Tourism Corporation Bonaire, Openbaar Lichaam Bonaire, Brown Advocaten en Parque Arikok uit Aruba. De Arubaanse student Veiligheidskunde Kevin Winklaar was enthousiast na afloop: “Ik ben elke keer weer aangenaam verrast te merken hoe gewild wij zijn!”

WeConnect meet up 02Loting Aan het einde van de middag werd onder de studenten en young professionals een voucher verloot worden voor een weekend in het Courtyard bij Marriott Hotel op Bonaire en een eilandtour, aangeboden door Tourism Corporation Bonaire. De Curaçaose sergeant-majoor Elvin Manuela reikte de prijs uit en hield een motiverend verhaal voor alle aanwezigen. De gelukkige winnaar is de Curaçaose Lizanne Espinal geworden; een derdejaars studente Bouwkunde & Architectuur aan de Technische Universiteit in Delft. “Ik heb vanmiddag zicht gekregen op een stage op Curaçao in mijn vakgebied en verder heb ik goed genetwerkt.” Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties (BZK) ondersteunden de bijeenkomst.