25
Tue, Sep
18 New Articles

Algemeen

DÜSSELDORF - Het verlies van airberlin is een aderlating voor Düsseldorf Airport. Toch is de verwachting dat de meeste routes terugkeren. Lufthansa-dochter Eurowings kondigde eerder al verre vluchten aan vanaf de grensluchthaven, maar breidt nu ook Europees verder uit.

Door het wegvallen van airberlin verliest Düsseldorf Airport veel verbindingen met Noord-Amerika en Europa. Na de verdeling van de boedel is de verwachting dat Eurowings een groot aantal vluchten weer oppakt. De Lufthansa-dochter kreeg in het verleden al veel routes van de moedermaatschappij toebedeeld.

Vanaf januari biedt Eurowings nieuwe lijndiensten vanaf Düsseldorf naar Bologna, Florence, Kopenhagen, München en Stuttgart. De vluchten worden uitgevoerd met Airbus A320’s en Bombardier Q400’s die van het failliete airberlin werden overgenomen. Eerder kondigde de prijsvecher ook al uitbreiding aan richting het Caribisch Gebied vanaf de bij Nederlanders populaire grensluchthaven.

Donderdag hopen de curatoren uitsluitsel te kunnen geven over de verdeling van de vliegtuigen en start- en landingsrechten van airberlin. Daarover worden exclusieve gesprekken gevoerd met Lufthansa en easyJet.