25
Tue, Sep
18 New Articles

Foto: @ANP

Algemeen

Amsterdam - Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden is zaterdagavond 21 oktober 2017 aanwezig bij het lustrumconcert van het Nederlands Vioolconcours in het Concertgebouw in Amsterdam. Prins Constantijn is beschermheer van het Nederlands Vioolconcours.

Tijdens het lustrumconcert treden vijf prijswinnaars op, waaronder Simone Lamsma, Rosanne Philippens en Daniel Rowland. Ook is er een optreden te zien van Emma Rhebergen en danseres Vera Goetzee. Het sluitstuk van de avond is een duet van Vera Beths, die in 1969 de tweede editie won, en het 16-jarige Nederlandse viooltalent Noa Wildschut. Tijdens het lustrumconcert wordt in speeches en een korte film teruggekeken op 50 jaar Nederlands Vioolconcours, maar wordt er ook vooruit gekeken naar de toekomst van het Vioolconcours. Voor veel violisten betekende de eerste prijs die zij behaalden tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back de opmaat voor een glansrijke carrière. Vanavond kunt u genieten van zes bijzondere prijswinnaars die hun sporen in het muziekleven al ruimschoots hebben verdiend.

Het sluitstuk van de avond wordt een heel bijzonder duet van Vera Beths, die in 1969 de tweede editie won, en hét viooltalent van dit moment Noa Wildschut (16 jaar, winnaar in de categorie Iordens in 2012). Daarnaast kunt u genieten van topstukken gespeeld door andere grote namen als Simone Lamsma, Rosanne Philippens en Daniel Rowland.Voor veel violisten betekende de eerste prijs die zij behaalden tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back de opmaat voor een glansrijke carrière. Vanavond kunt u genieten van zes bijzondere prijswinnaars die hun sporen in het muziekleven al ruimschoots hebben verdiend.

Het sluitstuk van de avond wordt een heel bijzonder duet van Vera Beths, die in 1969 de tweede editie won, en hét viooltalent van dit moment Noa Wildschut (16 jaar, winnaar in de categorie Iordens in 2012). Daarnaast kunt u genieten van topstukken gespeeld door andere grote namen als Simone Lamsma, Rosanne Philippens en Daniel Rowland.

Het Nederlands Vioolconcours geeft jonge violisten van 6 tot en met 26 jaar de kans om hun talenten te tonen en het publiek te inspireren met hun optredens. De winnaars van het Nederlands Vioolconcours krijgen onder meer een geldbedrag en de gelegenheid om op te treden. Hiermee stimuleert het Nederlands Vioolconcours de carrières van de winnaars.