09
Sun, Aug
0 New Articles

Algemeen

Den Haag / Amsterdam - Op vrijdagavond 28 april 2017 ontvangt Zijne Majesteit de Koning samen met Hare Majesteit Koningin Máxima 150 gasten voor een feestelijk diner op het Koninklijk Paleis Amsterdam. Na het diner wordt het Paleis 50 uur opengesteld voor het publiek.

De start van de openstelling wordt met een feestelijk moment op de Dam gemarkeerd.

Via de Facebookpagina van het Koninklijk Huis deed de Koning de oproep aan de jarigen om zich op te geven. Uit het totaal aan inschrijvingen zijn 150 gasten ingeloot. Vijftig van hen hebben hetzelfde geboortejaar als de Koning, 1967, en  honderd zijn afkomstig uit de andere kroonjaren.

Aansluitend op het diner wordt het Koninklijk Paleis Amsterdam voor 50 uur aaneengesloten gratis opengesteld voor publiek. Met een uiteenlopende selectie van objecten, waaronder van de Koning zelf, en beeldfragmenten van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid toont het Paleis 50 jaar Nederland in vogelvlucht. Ook zijn er op verschillende tijdstippen korte optredens te zien. Tijdens de programmering staat het gemeenschappelijke leven in het Koninkrijk der Nederlanden centraal.

De openstelling start feestelijk op de avond zelf aan de Damzijde van het Paleis. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima verzamelen zich met hun 150 gasten voor het Paleis. Publiek op de Dam is hierbij van harte welkom. Vervolgens wordt er een grote groepsfoto gemaakt voor het Paleis met alle jarigen, de Koning en Koningin en het publiek op de Dam. Om 22.00 uur start de openstelling van het Paleis. Deze duurt tot zondagavond 30 april 00.00 uur.

Kaarten voor de openstelling van het Koninklijk Paleis Amsterdam zijn vanaf vandaag te reserveren via de website www.WA50.nl.