05
Wed, Aug
0 New Articles

Algemeen

Den Haag - Minister Jet Bussemaker doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Jos Brinkprijs 2017. Deze regeringsprijs gaat elke twee jaar naar personen of organisaties die zich inzetten voor de acceptatie en veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI).

Op 21 mei 2017 wordt de Jos Brinkprijs door minister Bussemaker uitgereikt in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. De prijs heeft twee categorieën: oeuvre en innovatie. De Jos Brink Oeuvre Prijs gaat naar een persoon, groep of instelling die zich fundamenteel en langdurig inzet voor de acceptatie en veiligheid LHBTI’s.

De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een kunstwerk, gemaakt door een student van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. De Jos Brink Innovatie Prijs is bedoeld voor een persoon of organisatie, die zich op inspirerende wijze inzet of recent heeft ingezet voor de acceptatie en veiligheid van LHBTI’s. De prijs 1.000 euro. De prijs is vernoemd naar Jos Brink (1942-2007), een voorvechter van de acceptatie en emancipatie van LHBTI’s, die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit.

Aanmelden
Nomineren voor zowel de Oeuvre Prijs als de Innovatie Prijs kan via www.josbrinkprijs.nl
Jury
De nieuwe jury bestaat uit Paul de Leeuw (voorzitter), Valentijn de Hingh (model en columnist), Jan Taminiau (modeontwerper), prof. dr. Gloria Wekker (emeritus hoogleraar gender en seksualiteit) en dr. Lisette Kuyper (SCP onderzoeker LHBTI emancipatie).

In 2013 is de oeuvreprijs uitgereikt aan Boris Dittrich.De innovatieprijs is in 2015 uitgereikt aan de vrijwilligers van Gelijk=Gelijk. Meer informatie vindt u op de website en Facebook.