28
Sat, Mar
4 New Articles

Algemeen

Utrecht - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden houdt op maandagochtend 12 december een toespraak op het jubileumcongres van Expertisecentrum handicap + studie in Cursus- en Vergadercentrum Domstad Utrecht.

Het expertisecentrum bestaat 70 jaar en staat tijdens het congres stil bij belangrijke mijlpalen die de afgelopen decennia zijn bereikt.

Onder het motto ‘bouwen en binden’ wordt er onder andere gesproken over de betekenis van het VN-verdrag voor de rechten van studenten, het belang van lotgenotencontact en flexibilisering van het onderwijs. De keynote-lezing geeft een nieuwe visie op gezondheid en participatie voor studenten met een functiebeperking. In workshops en een debat met bestuurders, professionals, studenten en politici worden de onderwerpen verder uitgediept.

Als expertisecentrum voor onderwijs en handicap, stimuleert handicap + studie dat jongeren met een functiebeperking succesvol kunnen studeren in een opleiding van hun keuze in het hoger onderwijs. Prinses Laurentien is beschermvrouwe van het expertisecentrum.