06
Thu, Aug
0 New Articles

Algemeen

Den Haag - In augustus heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de plannen voor de verdere ontwikkeling van (digitaal) inloggen en identificeren bekend gemaakt, de zogenaamde Impuls eID.

Op donderdag 29 september gaat minister Plasterk hierover in gesprek met de Tweede Kamer in een Algemeen Overleg. BZK nodigt journalisten daarom graag uit om op maandag 26 september een persbriefing bij te wonen om toelichting te krijgen op het eID-beleid. Ook wordt een demonstratie gegeven van de verschillende inlogmethoden.

De overheid en het bedrijfsleven hebben de afgelopen maanden de werking van deze inlogmiddelen getest. Zo hebben de banken de werking van inloggen via je eigen bank getest om diensten af te nemen bij de overheid onder de merknaam iDIN. En onder de naam Idensys hebben onder andere overheden en zorginstellingen een aantal inlogmiddelen getest, ontwikkeld door het bedrijfsleven. De overheid heeft het gebruik van identiteitskaarten en rijbewijzen met een chip getest. De resultaten van deze testen zijn positief en daarom wil het kabinet meerdere inlogmiddelen gaan accepteren. Gebruikers en overheidsorganisaties zijn dan niet meer afhankelijk van één manier van inloggen.

identiteits 1