06
Thu, Aug
0 New Articles

Algemeen

Amsterdam - Vanwege de speciale band tussen Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk zijn zo’n 50 studenten van Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba donderdagmiddag 18 augustus feestelijk onthaald in de raadzaal van Amsterdam.

groepsfoto CuraçaoBij de ontvangst waren ook de gevolmachtigde ministers (Marvelyne Wiels, Curaçao en Alfonso Boekhoudt, Aruba) en vertegenwoordigers van de eilanden aanwezig zijn.

Marjolein Moorman, fractievoorzitter van de Amsterdamse PvdA, zei in haar welkomstwoord dat onderwijs net als topsport een prachtige manier is om ergens steeds beter in te worden, iets te betekenen voor anderen en vooruit te komen in het leven. “Sporters weten als geen ander dat je keihard moet werken om succesvol te zijn, en dat je ook tegenslagen moet leren overwinnen.”

Geslaagd

Ook Young Professional Judeska Alleyne overwon moeilijkheden en spreekt vandaag de eerstejaars toe met haar diploma (bachelor Bedrijfskunde) op zak! Dat het haar toch gelukt is de studie succesvol af te ronden kwam omdat ze niet opgaf en op tijd aan de bel trok bij decanen en taalconsulenten. “Wij leren thuis dat je de vuile was nooit buiten hangt, maar in Nederland is het heel gewoon hulp en steun te zoeken en over je problemen te praten. Zie tegenslag als een ervaring die je weer verder helpt in het leven.”

Hart onder de riem

Sinds de jaren’50 van de vorige eeuw komen Antilliaanse en Arubaanse studenten naar Amsterdam voor hun vervolgstudie. Dit jaar weer ietsje meer dan vorig jaar. De uitval onder studenten is hoog en dat baart de gemeente en de onderwijsinstellingen zorgen. De ontvangst is daarom ook bedoeld om jongeren een hart onder de riem te steken en ze in contact te brengen met ouderejaars, studiebegeleiders, studentenverenigingen, maatjesprojecten en het Stagebureau van de gemeente.

Tips

Ook de gevolmachtigde ministers hadden goede tips voor de studenten.

Mevrouw Wiels: “Ik voel de energie en het enthousiasme om er iets moois van te maken. Doe de juiste dingen goed, dan komt het allemaal goed.”

Meneer Boekhoudt: “Maak ook ruimte om Nederlandse vrienden te maken. Zorg dat je integreert en aansluiting zoekt.”

Foto: Beeldbank Amsterdam, Edwin van Eis.

thumbnail Groepsfoto SXM en BES