29
Fri, Mar
0 New Articles

politie

Vlaardingen - Een leerling van een Vlaardingse basisschool vond vandaag tijdens het buitenspelen in de speeltuin een doorgeladen vuurwapen. De politie doet onderzoek en doet een oproep voor informatie.

Hoe anders had dit kunnen aflopen… Donderdagmiddag tijdens de schoolpauze in de speeltuin aan de Johan de Wittstraat in Vlaardingen vond een leerling een vuurwapen. Gelukkig was de leerling en school zo slim om het wapen met rust te laten en gelijk de politie te waarschuwen. De agent die het wapen veilig heeft gesteld, concludeerde dat het om een geladen vuurwapen ging. De politie doet forensisch onderzoek naar het wapen. Door het te onderzoeken op eventueel DNA, vingerafdrukken en schiettoetsen ermee te doen, hoopt de politie te achterhalen of het wapen bij een misdrijf is gebruikt. Iedereen die informatie heeft die bij dit onderzoek zou kunnen helpen, wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche van district Noord.
Vondst vuurwapen melden

Vindt u een wapen of heeft u weet van een wapen, meld dit dan altijd bij de politie. Help mee de straten veiliger te maken. Wilt u anoniem blijven, kunt u ook bellen met M. via 0800-7000.

Beloning

In de strijd tegen het vuurwapengeweld looft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam sinds oktober 2019 beloningen uit voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Daarmee ‘verdient’ een tipgever maximaal 750 euro. Om de identiteit van de tipgever nog beter af te kunnen schermen, komen politie en OM nu met een speciaal 06 nummer: 06-33236432. Deze komt rechtstreeks binnen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI), een afdeling die strikt vertrouwelijk omgaat met de gegevens van de melder.