29
Thu, Oct
0 New Articles

politie

Nederland - De politie is op allerlei manieren actief in de wijk. In de serie ‘Politie in de buurt’ op Facebook laat de politie agenten zien die op een bijzondere manier in contact staan met buurtbewoners.

Zichtbaar, bereikbaar en aanwezig zijn, dat is waar we als politie naar streven. Om dit kracht bij te zetten, ontstaan binnen de teams allerlei initiatieven om nog dichter bij de inwoners te staan.

Wijkbus brengt buurt in contact
Goed contact met inwoners is voor wijkagent Sander Cornelissen belangrijk. In Weert en omgeving heeft de politie een speciale bus ter beschikking om de wijk in te gaan. Sander gebruikt hem geregeld: ‘Op die manier kom ik makkelijker in contact met buurtbewoners. Zo krijg ik een beeld en een gevoel bij wat er speelt in een wijk.’

Loebna en Sjoerd en kickboksen
Politieagenten Loubna en Sjoerd geven kickboksles aan kinderen vanaf 6 jaar in Rotterdam Charlois bij Team Soares Brazao. Een bijzonder initiatief om ook de jongste bewoners van de wijk op laagdrempelige manier in contact te laten komen met de politie.

Contact door de survivalbaan
Wijkagent Michel Hagenbeek uit het Amsterdamse IJburg heeft een bijzondere manier om contact te maken met een groep kwetsbare mensen in zijn wijk: sporten op de survivalbaan. Velen van hen hebben een geschiedenis van psychische aandoeningen en verslavingen. Door sport leren ze hun wijkagent kennen en samen met hem fysieke en mentale barrières te overwinnen.

De culturele wasstraat
Nadat de Haagse Schilderswijk enkele jaren geleden door rellen in vuur en vlam stond, moesten er stappen worden gezet om het contact tussen wijkbewoners en de politie te verbeteren. Eén van die stappen is de 'culturele wasstraat', een speciaal programma voor nieuwe politieagenten die de wijk, de bewoners met hun verschillende achtergronden en de samenwerkingspartners leren kennen.