21
Mon, Jun
14 New Articles

politie

Vlissingen - Op de kruising Burgemeester van Woelderenlaan / Paauwenburgweg in Vlissingen vond woensdag omstreeks 17.30 uur een ernstige aanrijding plaats. Getuigen meldden dat een automobilist een vrouw in een rolstoel en een andere auto had aangereden.

Toen agenten op de plek van de aanrijding kwamen zagen zij twee zwaar beschadigde auto’s en een zwaar beschadigde rolstoel op straat liggen. Even verderop lag een gewonde vrouw op de weg. De kruising is meteen afgezet door de politie. Door een omstander werd eerste hulp verleend aan het slachtoffer, een 42-jarige vrouw uit Vlissingen.

Een traumahelikopter is opgeroepen, die heeft de vrouw meegenomen naar een ziekenhuis. Over haar letsel is niets bekend. Door de politie is haar familie in kennis gesteld. Analisten van Forensische Opsporing onderzochten de ongevalsplaats. Team Verkeer van Politie Zeeland-West-Brabant onderzoekt de aanleiding en oorzaak van het ongeval. Toen het onderzoek ter plaatse later op de avond was afgerond zijn alle betrokken voertuigen door een takelbedrijf weggesleept. Aan de auto’s zal nog verder onderzoek worden gedaan.

Veroorzaker bleek onder invloed

Door getuigen werd een 27-jarige Rotterdamse automobilist aangewezen als de veroorzaker van de aanrijding. Van hem werd een blaastest afgenomen, evenals een speekseltest. De man bleek niet gedronken te hebben, maar was wel onder invloed van THC. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij zal door de politie gehoord worden. Een van de beschadigde auto’s was van hem, de andere auto was van een 29-jarige Vlissinger.

Getuige geweest? Meld het ons

Agenten hoorden verschillende getuigen van het ongeval, veel van hen waren erg onder de indruk. Hebt u ook iets gezien of gehoord dat met dit ongeval te maken heeft, maar hebt u nog niet met de politie gesproken, dan wordt u verzocht contact op te nemen. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2020-147627.