04
Thu, Jun
12 New Articles

politie

Zevenbergschen Hoek - Op een crossterrein nabij het treinstation Lage Zwaluwe, aan de Westelijke Parallelweg in Zevenbergschen Hoek, zijn zaterdagavond ongeveer 30 mensen bekeurd voor samenscholen.

In verband met de afgekondigde noodverordening met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus is het verboden om in groepen bij elkaar te komen en dient men afstand te houden van elkaar.

De mensen uit de betreffende groep waren al eerder gewaarschuwd. Een paar uur voor dit incident hadden agenten en BOA’s van de gemeente Halderberge hen al weggestuurd bij het vliegveld in Bosschenhoofd omdat zij zich niet aan de noodverordening hielden. Toen zijn de regels uitgelegd en gaven de deelnemers te verstaan dat zij de waarschuwing begrepen.

Helaas maakten zij zelf de keuze om zich niet aan de regels te houden, want rond 19.00 uur werden mensen uit diezelfde groep aangetroffen in Zevenbergschen Hoek. Dit keer is door de politie niet meer gewaarschuwd, maar repressief opgetreden en kregen alle mensen die zich niet hielden aan het samenscholingsverbod een bekeuring.

Kijk voor meer informatie op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant: www.vrmwb.nl. Hier staat duidelijk uitgelegd wat de noodverordening inhoudt