29
Fri, Mar
0 New Articles

politie

Driebergen, Wolfheze - In de nacht van zondag 9 februari op maandag 10 februari werd in Wolfheze een 43-jarige man uit Almere aangehouden als verdachte van het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd. Ook werden er inbrekerswerktuigen aangetroffen in de auto.

Op een carpoolplaats langs de A12 nabij Wolfheze controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur een auto. De bestuurder kon zich niet identificeren. De agenten wisten toch zijn identiteit te achterhalen waarop bleek dat het rijbewijs van de man ingevorderd was.

Inbrekerswerktuigen

Onder de motorkap van de auto troffen de agenten een slijptol aan. In de kofferbak trof men daarnaast een slijpschijf en een accu voor de slijptol aan. Volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening van de gemeente Wolfheze is het niet toegestaan om ‘s-nachts inbrekerswerktuig voor handen te hebben.

Recidive

Omdat de verdachte al vaker was aangehouden voor het rijden terwijl het rijbewijs was ingevorderd, is zijn auto in beslag genomen. Van de inbrekerswerktuigen deed de man afstand. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet kunnen identificeren en het rijden zonder rijbewijs.