06
Mon, Jul
0 New Articles

politie

Scherpenisse - Vrijdagavond is in een woning aan de Burgemeester Bouwensestraat een man aangehouden voor huiselijk geweld. Tijdens de aanhouding probeerde hij een agent te wurgen.

Met behulp van een politiehond werd de man onder controle gebracht. Eén aanhouding kan het leven van een agent zomaar veranderen.

De politiemeldkamer kreeg rond 21.30 uur een melding dat een man in een woning aan de Burgemeester Bouwensestraat vernielingen pleegde. In het huis waren enkele mensen doodsbenauwd. Ook zou de man een mes bij zich hebben. Diverse politie-eenheden spoedden zich naar Scherpenisse. Dat gold ook voor een hondengeleider met een politiehond. Toen de eerste agenten arriveerden, kwam een vrouw uit de voordeur en rende weg. Ook liep er een man naar buiten. Hij zat onder het bloed. De agenten wilden hem aanhouden, maar hij werkte gelijk niet mee.

Wurging

Hierop pakte hij een agent vast. Het tweetal belandde op de grond, waarna de man de agent probeerde te wurgen. Andere agenten probeerden de man los te halen, maar dat lukte niet. Toen de man ook niet reageerde op de aanwijzingen van de hondengeleider beet de politiehond gericht in het been van de man. Hierop liet de man de agent los en werd hij geboeid.

Bijtwonden

De 35-jarige man uit Scherpenisse liep bijtwonden op aan zijn been. Hij werd naar het politiebureau in Bergen op Zoom gebracht, waar hij werd behandeld door ambulancepersoneel. Hierna is hij voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast.

Onvoorspelbaar

De agent deed aangifte van poging tot doodslag. Hij liep enkele lichte verwondingen op. "Als de man naar de politie had geluisterd, was dit allemaal niet gebeurd", aldus de geschrokken agent. "Zo zie je maar weer dat het werk van de politie onvoorspelbaar is en dat één aanhouding zomaar je leven kan veranderen. Ik ben blij dat dit niet gebeurd is."