28
Thu, Mar
0 New Articles

politie

Voorthuizen - In een loods aan de Garderbroekerweg in Voorthuizen heeft de politie een enorme hoeveelheid drugsafval gevonden. Het afval was opgeslagen in grote vaten. Voor zover bekend is dit de grootste hoeveelheid drugsafval die op één plek is aangetroffen in Nederland.

In totaal ligt er bijna 45.000 liter aan afval, dat waarschijnlijk afkomstig is van een drugslaboratorium waar synthetische drugs geproduceerd werden. Er is uitgebreid onderzoek gedaan door technisch rechercheurs. Ook de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen.

Getuigen

De politie is een onderzoek gestart om de herkomst van het afval te achterhalen. Daarom doen we ook een oproep: wie heeft er informatie die te maken kan hebben met het afval? Misschien zijn er mensen die verdachte busjes of vrachtwagens hebben zien rijden op de Garderbroekerweg of in de omgeving. Het kan ook zijn dater mensen zijn die camerabeelden hebben waarop iets verdachts te zien is.

Of misschien heb je wel andere informatie die mogelijk te maken kan hebben met het drugsafval in de loods. Bel dan de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Het onderzoek naar de herkomst van drugsafval wordt heel serieus genomen. Drugsafval kan namelijk erg schadelijk voor de omgeving zijn. Bovendien heeft het verband met de productie van harddrugs, een wereld die gepaard gaat met zware criminaliteit.
drugsafval 02

 

 

 

 

 

 

 

N.B. Het is voor media niet mogelijk om opnamen te maken. Wel zijn er videobeelden beschikbaar.