15
Wed, Jul
17 New Articles

politie

Rotterdam - UPDATE - In het onderzoek naar de steekpartij op het Stadhuisplein zaterdagmorgen vroeg, zijn zondag nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee 20-jarige Rotterdammers. De in totaal vier aangehouden verdachten worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het slachtoffer van de steekpartij, een 23-jarige man uit Curaçao, raakte zwaargewond. Hij is inmiddels weer aanspreekbaar.

04-05-2019 - Bij een geweldsincident op het Stadhuisplein in Rotterdam is vanmorgen rond 05:30 uur een 23-jarige man ernstig gewond geraakt. Hij is met meerdere steekwonden in zijn buik overgebracht naar het ziekenhuis. De politie hield twee verdachten aan, een 22-jarige man uit Rotterdam en een 18-jarige man uit Rotterdam. Het team dat de zaak onderzoekt, is dringend op zoek naar getuigen en beelden.

Cameratoezicht ziet vanmorgen, zaterdag 4 mei, bij de uitloop van de horeca op het Stadhuisplein een vechtpartij ontstaan. Twee ingeseinde agenten willen ingrijpen en belanden in het tumult, wat ontaardt in een flinke knokpartij. Hierbij krijgt een van de agenten meerdere klappen tegen zijn hoofd en gezicht, waarna om spoedassistentie wordt gevraagd. Met hulp van portiers en toegesnelde collega’s worden twee mannen aangehouden. De agent raakt licht gewond.
Neergestoken

Dan komt de melding dat er op datzelfde moment iemand is neergestoken bij de Coolsingel. Bij de taxistandplaats wordt het slachtoffer aangetroffen, die met spoed naar het ziekenhuis wordt vervoerd. Het blijkt te gaan om een 23-jarige man die wooonachtig is op Curacao en net begonnen was aan zijn vakantie in Nederland. Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer tijdens de vechtpartij op het Stadhuisplein is neergestoken en vervolgens zelf naar de taxistandplaats is gelopen. Daar is hij in elkaar gezakt.

Heeft u informatie of beelden?

Het was erg druk op het Stadhuisplein rond het tijdstip van de vechtpartij. De politie spreekt dan ook graag met getuigen die iets gezien hebben van het ontstaan van de vechtpartij, de toedracht, of de steekpartij zelf. Er waren meerdere mensen met mobieltjes aan het filmen. Ook dat materiaal wil de politie graag zien, om zich een beter beeld te kunnen vormen van wat er nu precies is gebeurd vanmorgen vroeg.
Heeft u informatie of beelden? Bel dan met 0900-8844. Uw tips anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.