26
Tue, Jan
0 New Articles

Beeld: ©politie/deliveroo

politie

AMSTERDAM - Op 30 april lanceren Deliveroo en de politie de campagne ‘Ride to Find’. Deliveroo-bezorgers zullen in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen een maand lang maaltijden bezorgen met een verdwijningsposter op hun bezorgtas.

Hiermee hoopt de politie waardevolle tips binnen te krijgen over vijf langdurig vermiste personen. ‘Mis je mei?’ De maand mei is ‘Mis je mei?’-maand in Nederland, bedoeld om vermissingszaken extra aandacht te geven. Dat is meteen het startpunt waarop ongeveer 100 Deliveroo-koeriers met een aangepaste bezorgtas rondrijden in de vier steden. Miljoenen mensen zullen op die manier oog in oog komen te staan met een van de vijf personen die langdurig vermist zijn. De verdwijningsposters worden ook via sociale media gedeeld om de actie nationale aandacht te geven.

Onzekerheid Met het initiatief van Deliveroo hoopt de politie aanwijzingen te krijgen over de vijf vermissingen. Aandacht voor vermisten, hoelang ze ook weg zijn, blijft belangrijk. Landelijk Bureau Vermiste Personen-medewerker Neeltje Wagenaar: “Elke aandacht die er voor vermisten is, helpt. Al was het maar troost die familie kan putten uit het zoekwerk van de politie. Het ergste voor achterblijvers is het niet weten waar hun dierbare is. Zeker als vermissingen lang duren, zitten achterblijvers in constante onwetendheid en onzekerheid.

We hopen dat deze actie met Deliveroo informatie oplevert die uiteindelijk tot duidelijkheid over één of meer vermisten leidt.’ Enthousiast “Deliveroo-koeriers reageerden enthousiast op de mogelijkheid om bij te dragen aan deze actie. Zij fietsen door vele wijken in steden in Nederland om eten te bezorgen en worden zo door veel mensen gezien. Door de bezorgtassen met verdwijningsposters tijdens hun bijbaan te gebruiken, ondersteunen zij een belangrijk doel”, aldus Stijn Verstijnen, directeur Nederland bij Deliveroo.

“We hopen dat onze Ride to Find-campagne zal bijdragen aan het herenigen van de vermiste personen met hun naasten, en dat het anderen bewust maakt van vermissingszaken en wat zij kunnen doen om bij te dragen.” Heuse mediahype Het is de eerste keer dat deze samenwerking plaatsvindt in Nederland. In het Verenigd Koninkrijk zorgde eenzelfde campagne, met de organisatie Missing People, in december 2018 voor een heuse mediahype. Daar werden drie van de vermiste personen gevonden tijdens de campagne. Ook in België is aandacht geweest voor de Ride to Fide-campagne in januari van dit jaar.

Daar werd aandacht gevraagd voor vermiste kinderen, via de organisatie Child Focus. In Nederland worden de ruim 2.500 Deliveroo-bezorgers, naast de campagne, aangemoedigd om de link naar de pagina vermiste personen van de politie te delen via social media. Contactgegevens vermiste personen Iedereen die informatie heeft over een van deze verdwijningsberichten wordt aangespoord om de politie te bellen.

Dit kan ieder moment van de dag, 7 dagen op zeven en 24 uur op 24 via 0900-8844. Vijf langdurig vermiste personen Om wie gaat het? • James Patrick Grealis, 35 jaar en vermist uit Breda sinds 23 oktober 2008; • Bas Rossen, 63 jaar en vermist uit Breda sinds 15 januari 2017; • Jeroen de Wit, 32 jaar en vermist uit Leimuiden sinds 18 februari 2018; • Sidney Lute, 21 jaar oud en vermist uit Assendelft sinds 2 november 2016; • Dirk van den Belt, 82 jaar en vermist uit Kampen op 8 april 2018;

VERMIST deliveroo politie