29
Fri, Mar
0 New Articles

politie

Rotterdam - Bij een actie gericht op ondermijnende criminaliteit in de Spaanse Polder, nam de politie woensdag 15 auto’s en aantal kilo’s softdrugs in beslag.

Het betrof een gezamenlijke actie van de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeente Schiedam en de gemeente Rotterdam. Het garagebedrijf dat werd doorzocht is van een 42-jarige man, die eerder veroordeeld werd voor het hebben van een hennepkwekerij. Het OM schat dat hij er tonnen aan verdiend heeft. Er is al beslag gelegd, maar nog onvoldoende om het hele bedrag te dekken.En omdat misdaad niet mag lonen, werden de auto’s én nog een scooter in beslag genomen.

Tijdens de ondermijningsactie werden op een andere locatie ook opslagboxen doorzocht. Bij deze doorzoekingen werden 3 kilo hennep, hennepgoederen en 10 kilo waterpijptabak in beslag genomen. Politie en OM hadden informatie ontvangen dat op deze locatie drugs en wapens zouden liggen opgeslagen. Ook bij eerdere controles op deze locatie werden al gestolen, verboden en drugsgerelateerde goederen aangetroffen. Aanvullend op de inbeslagname beoordeelt de gemeente Rotterdam of de opslagbox bestuurlijk gesloten kan worden.

Aanpak criminele activiteiten in Spaanse Polder

Politie, OM, gemeente Rotterdam, gemeente Schiedam en private partijen trekken samen op in de Spaanse Polder om criminele activiteiten aan te pakken. Al langere tijd zijn deze overheidspartijen constructief in gesprek met bonafide exploitanten van opslagboxen en de branchevereniging. Doel is dat criminele praktijken rondom opslagboxen structureel geen kans meer krijgen in Rotterdam en Schiedam. Hierbij worden onder andere afspraken gemaakt over screening van klanten, instructie van opslagbox-medewerkers en de werkwijze bij incidenten.