26
Tue, Jan
0 New Articles

politie

Breda - Een 49-jarige Bredanaar is dinsdagochtend 9 april in het ziekenhuis in Rotterdam overleden. De man is op maandagavond 8 april met zware brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Hij zou slachtoffer zijn geworden van een gerichte aanslag uitgevoerd door meerdere daders.

De hulpdiensten kregen rond 21.15 uur een melding van een brand aan de Sparrenweg. De melder sprak daarbij ook over een bom. Meerdere eenheden van de politie, de brandweer en de ambulancedienst gingen daarop ter plaatse. Al snel bleek dat er geen sprake was van een bom. Wel stond er een garagebox, waarin een garagebedrijf gevestigd was, in brand. Het slachtoffer stond inmiddels bij buurtbewoners onder de douche. Hij was aanspreekbaar en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Rotterdam. De man heeft in het ziekenhuis aan agenten nog een verklaring kunnen afleggen en is in de loop van de ochtend overleden. Uit die verklaring blijkt dat het slachtoffer zou zijn vastgebonden en in brand zou zijn gestoken. De politie doet daar verder onderzoek naar.

Verdachte aangehouden

Er zou sprake zijn van drie daders, waarvan er één na het incident is weggereden in een vermoedelijk grijze Volkswagen Caddy. Deze man, een 51-jarige Bredanaar, heeft zich aan het begin van de avond, inclusief de auto, aan een politiebureau in Breda gemeld. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Onderzoek

De politie doet met een TGO-team (team grootschalige opsporing) onderzoek naar de zaak. Ze zijn daarbij op zoek naar de daders en gaan uit van een gerichte aanslag op het slachtoffer, waar mogelijk een zakelijk geschil aan ten grondslag ligt. Er is ter plaatse technisch en tactisch onderzoek gedaan. De politie stelt ook een verder buurtonderzoek in en gaat daarbij op zoek naar bruikbare camerabeelden.

Informatie en tips

Hebt u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000 of met Team Criminele Inlichtingen: 079-3458999. U kunt ook een tipformulier invullen.