22
Tue, Oct
7 New Articles

politie

Tilburg - Agenten hebben aan de Mascagnistraat de drie inzittenden van een auto opgepakt. In de auto lag een pistool. Een van de inzittenden had drugs op zak.

De auto met daarin een 24-jarige Tilburger achter het stuur en als passagiers een 22-jarige Tilburgse en een 22-jarige Tilburger werd op vrijdag 22 maart rond 19.00 uur ter controle aan de kant gezet omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder geen geldig rijbewijs had. Dat bleek te kloppen. En daar kreeg de man een bekeuring voor. De 22-jarige Tilburger zei geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Daarop werd hij gefouilleerd door een van de agenten. Tijdens die fouillering kwam een zakje pillen tevoorschijn. Mogelijk ging het om XTC.

Doorzoeken

De dienders besloten de auto vervolgens te doorzoeken op basis van de opiumwet. Achter de bijrijdersstoel zag een van de agenten de kolf van een vuurwapen uitsteken. Daarop zijn direct alle drie de inzittende aangehouden. De 22-jarige Tilburger verklaarde direct dat het zijn wapen was. Het wapen is in beslag genomen en de drie verdachten zijn afgevoerd naar het politiebureau. Nader onderzoek wees uit dat het wapen vermoedelijk een alarmpistool is.