24
Sat, Aug
1 New Articles

politie

Regio Rotterdam - Met de wapeninleveractie binnen eenheid Rotterdam heeft de politie nu al een flinke buit binnen: in twee dagen tijd zijn er al acht vuurwapens ingeleverd. Ook zijn er een hoop andere wapens naar binnen geharkt. In totaal zijn er 37 wapens ingeleverd.

De wapeninleveractie loopt van 21 januari tot en met 3 februari. Mannen kunnen twee weken lang alle wapens inleveren zonder strafrechtelijk vervolgd worden voor illegaal wapenbezit.

Acht vuurwapens, een vierarmige messen, vier zwaarden, een boksbeugel, een luchtbuks, een seetpistool, een balletjespistool en een op een vuurwapen lijkend voorwerp: op de derde dag van de wapeninleveractie kan de politie al een mooie inventarisatie opmaken van de ingeleverde wapens. In totaal zijn er 37 wapens ingeleverd binnen twee dagen. Ook is er munitie gedeponeerd.

Wapenbezit kent alleen verliezers
Alle wapens, met uitzondering van vuurwapens, kunnen tijdens de actie van 21 januari tot en met 3 februari anoniem gedeponeerd worden in een wapenkluis van een ton op zes grote politiebureaus in de regio. Ook een vuurwapen kan worden ingeleverd, maar niet anoniem. Vuurwapens worden op afspraak opgehaald op een afgesproken adres. De vuurwapens worden op het moment dat deze zijn ingeleverd. Meer informatie over de wapeninleveractie vind je ook op www.leverjewapenin.nl.

De zoveelste
Ook gesproken woordkunstenaar Christopher Blok staat op tegen wapenbezit. Special voor deze wapeninleveractie schreef Christopher een tekst hij is oproept om een ​​vuist tegen wapenbezit te maken. "Ik doe mee aan deze actie om mensen, jong en oud, bewust te maken van hun acties. De gevolgen van wapengebruik zijn voor niemand een ver-van-mijn-bed-show. Iedereen kan slachtoffer worden van wapengeweld. ".

Lever je wapen in
Wil je zelf ook een wapen inleveren? Een slag-stoot- of steekwapen kun je don Anonymous deponeren op een van de locaties:

Doelwater Rotterdam

Bijdorpplein Schiedam

Slotlaan Capelle

Zuidplein

Schoutstraat Spijkenisse

Overkampweg Dordrecht

Wil je een vuurwapen inleveren? Maak dan een afspraak via 0900-8844. En dan komt de politie, in burgerkleding en in een onherkenbaar auto, bij jou langs om het wapen op te halen.