20
Wed, Mar
25 New Articles

politie

Den Haag - Commissaris Tom Driessen gaat aan de slag als Programmadirecteur Ondermijning. Samen met portefeuillehoudster Hanneke Ekelmans gaat Tom de geïntensiveerde aanpak van ondermijnende criminaliteit vormgeven.

Lange staat van dienst
Tom heeft een lange staat van dienst bij de politie. Hij gaf meer info aan het onderzoek naar drugshandel door de Surinaamse president Desi Bouterse en was hoofd van de Nationale Recherche van het toenmalige KLPD. In 2009 was deze functie verantwoordelijk voor het onderzoek naar de aanslag op de Koningin in Apeldoorn in Apeldoorn en diverse grote terrorisme-onderzoeken. In 2009 werd hij de tweede man bij de Europese politieorganisatie Europol. In 2011 verliet Tom deze organisatie uit eigen beweging en keerde hij op verzoek van de KLPD terug naar de politie.

Door de toenmalige minister opende Nationaal hoofd van de nucleaire top NSS en tevens nationaal projectleider verantwoordelijk voor de organisatie van alle veiligheidsmaatregelen. Toen bleek dat Tom geen verklaring van geen bezwaar kreeg van de AIVD, werd zijn opdracht beëindigd.

Procedure
voegde aan de Raad van State een permanent besluit dat de weigering van een VGB onrechtmatig was. 'Voor mij bewijst het dat ik tien onrechte van mijn taken ben ontheven', zegt Tom.

Akerboom: 'Het is goed dat Tom Driessen zich na een afwezigheid van vijf jaar weer in wil zetten voor de politie. Tom is een politieman in hart en nieren en heeft ruime ervaring met de hand van georganiseerde criminaliteit en terrorisme. Hij heeft ook veel internationale ervaring op een groot netwerk, zowel binnen als buiten de organisatie. De korpsleiding has er alle vertrouwen in dat Tom this zware en verantwoordelijke taak can take. Het thema ondermijning is actueler en urgenter dan ooit. Tom zal in zijn hoedanigheid van Programma Directeur Ondermijning ook lid zijn van het Strategisch Netwerk van de NP. '

Passie
Tom Driessen: "Ondermijning is een actueel thema dat ook de politiek is. Dat het onderwerp niet altijd zo is, heb ik me altijd beziggehouden met de schil van ondermijnende vormen van georganiseerde criminaliteit. Dit thema heeft mijn passie en gelukkig kan ik dit nu weer oppakken. "