20
Wed, Mar
25 New Articles

politie

Rotterdam - Korpschef Erik Akerboom en agent Eric Passchier zijn vrijdag 9 november te gast bij De Wereld Draait Door (NPO1). Aanleiding is de film 'In Limbo'. In deze film speelt Nasrdin Dchar de rol van de getraumatiseerde politieagent Oscar.

De film is zaterdag 10 november om 22.00 uur te zien op NPO3.

Dchar is in the film met zijn great-swangere woman door zijn chef-kok naar een Grieks all-inclusive resort gestuurd, to bij een te heftig geweldsincident en zich voor te bereiden op zijn aanstaande vaderschap. Langzaam maar zeker kom je erachter wat Oscar dwars zit. In Limbo ging eind september in première op het Nationaal Film Festival.

Interview Dchar
to agents dood in hun work DYN met agenten sterven in hun werk. In dit filmpje vertelde hij hoe het was om in de huid van zo'n agent te kruipen te zijn.

De Wereld Draait Door
Bij De Wereld Draait Door vertelt Passchier als ervaringsdeskundige over de impact die het op een middel heeft als hij zijn vuurwapen gericht moet gebruiken. Volgens Akerboom is er geen agent die is ochtends de deur uit gaat met het idee: 'Vandaag ga ik eens geweld gebruiken'. Akerboom: 'Politiemensen moeten geweld gebruiken als de situatie daar om vraagt, daar zijn ze voor getraind. Het vuurwapen is het zwaarste geweldsmiddel dat de politie heeft en wat mij betreft is en blijft de mond ons belangrijkste wapen. Als een van de vele drugs heeft de politie een groot effect op alle betrokkenen. '

Hier is een film