30
Sat, May
6 New Articles

politie

Breda - De politie werd afgelopen weekeinde na afloop van de wedstrijd NAC-Willem II in Breda geconfronteerd met extreem geweld. Een aantal van hen heeft aangifte gedaan.

Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe politieagenten door een grote groep hooligans in het nauw worden gedreven. Door inzet van de Mobiele Eenheid werd een confrontatie tussen NAC- en Willem II supporters grotendeels voorkomen, maar daarna richtte het explosieve geweld zich tegen de politie. Volgens ooggetuigen werd er getrapt en met riemen en kettingen geslagen. Er werden vijf aanhoudingen verricht , twee agenten raakten gewond.

In 2017 kregen politieagenten 9500 keer met agressie en geweld te maken. Ruud Verkuijlen , die zich bij de politie bezighoudt met Geweld tegen Politie ambtenaren (GTPA), benadrukt dat het vertoonde geweld onaanvaardbaar is. ‘Met de grote groep voetbalsupporters gaat het gelukkig goed maar er is een kleine groep relschoppers die het voor de rest verpest. Daarnaast gaat het om geweld tegen politieagenten die gewoon hun werk doen. Dat maakt het dubbel onacceptabel. ’