19
Wed, Jun
25 New Articles

politie

Den Haag - De politie en gemeente stellen alles in het werk om overvallen, straatroven en inbraken te voorkomen en de daders te pakken.

Dat kunnen we niet alleen. In het kader van de komende Donkere Dagen is daarom in de week van Dierendag (4 oktober) de actie ‘Wees Waaks’ gestart. Deze actie is gericht op hondenbezitters in Den Haag. Op verschillende locaties ik ben al waaksworden flyers en hondenkoekjes uitgedeeld aan mensen die hun hond uitlaten met het verzoek alert te zijn tijdens het uitlaten van de hond.

Hondenbezitters kunnen extra oren en ogen van de politie zijn en daarmee een bijdrage leveren aan de veiligheid in hun wijk. Zij laten iedere dag hun hond uit en lopen daarbij vaak vaste rondjes door hun wijk.

Hondenbezitters zijn vaak vertrouwd met hun eigen omgeving, waardoor afwijkende en verdachte situaties hen waarschijnlijk snel opvallen. Denk hierbij aan onbekende figuren in de tuin van buurtbewoners of vreemde personen die zich verdacht tussen geparkeerd staande auto’s ophouden.

Wanneer hondenbezitters dit zien en op zo’n moment de politie bellen, kan dat enorm helpen bij het voorkomen of oplossen van bijvoorbeeld overvallen, inbraken of straatroven.

Bel 112
Ziet u iets opvallends in de buurt, of bent u getuige van een inbraak? Aarzel geen seconde en bel direct 112. Noteer als het kan kentekens van verdachte auto’s en/of het signalement van een verdacht persoon en geef dit door aan de politie. Op deze manier helpt u om de veiligheid in uw wijk te vergroten.