20
Sat, Apr
14 New Articles

politie

Nederland - Er is nieuwe informatie opgedoken die mogelijk voor een doorbraak kan zorgen in de cold case van Wilma Bres uit Delft. Toch hebben de rechercheurs nog meerdere vragen waarvan zij hopen dat het publiek de antwoorden heeft.

Opsporing Verzocht besteedt daarom vanavond aandacht aan deze moordzaak.

Wilma Bres’ levenloze lichaam werd in de nacht van 15 op 16 juli 1989 gevonden op de Muyskenlaan in Delft. Ze lag in de buurt van haar woning. Met meerdere messteken was zij om het leven gebracht.
Tijdens het onderzoek dat destijds werd gehouden is een aantal verdachten aangehouden, maar tot op heden is niemand veroordeeld voor de moord op de studente.

Kalender

Het cold case-team van de eenheid Den Haag heeft nieuwe concrete informatie ontvangen over wie er verantwoordelijk zou zijn voor de dood van Wilma. Dit kwam binnen naar aanleiding van de cold case-kalender. Er wordt rekening mee gehouden dat de dader(s) destijds minderjarig waren.

Door deze nieuwe informatie is de zaak heropend. Het OM looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing. In de tv-uitzending zal ook een oproep worden gedaan aan de kijker. Mogelijk zijn er mensen die tips hebben waardoor men tot een oplossing van de zaak kan komen.