01
Wed, Dec
0 New Articles

politie

Rotterdam - Tijdens een gezamenlijke actiedag in Rotterdam-Feijenoord hielden de politie en de Belastingdienst dinsdag tussen 13.30 en 23.00 uur een grote verkeerscontrole en preventieffouilleeractie.chants label stepped. Theater thermal lee filing slept aunt welcome.

In totaal werden 20 messen, een wapenstok en een boksbeugel in beslag genomen. Daarnaast werden twee verdachten aangehouden voor diefstal van navigatieapparatuur. De Belastingdienst nam 26 auto’s in beslag en inde ruim 15.000 euro aan achterstallige betalingen.

Bij de controle maakte de politie gebruik van ANPR, een systeem dat kentekens scant en door een politiesysteem haalt. Van de 5000 kentekens die op die manier gescand werden, gaven er zo’n 200 een ‘hit’.

Boetes innen
Naast de gevonden wapens inden agenten bij 12 mensen achterstallige boetes met een totale waarde van circa 3.500 euro. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor onder andere rijden zonder rijbewijs, geldige voertuigverzekering of gordels. In verschillende auto’s vond de politie kleine hoeveelheden softdrugs. In een van de auto’s werd bovendien wat vuurwerk aangetroffen. Alles is in beslag genomen om te worden vernietigd.

Uit één auto die staande werd gehouden, vluchtten direct twee inzittenden. De twee mannen die bleven zitten werden aangehouden: in de auto vonden agenten vier grote boodschappentassen vol navigatieapparatuur en airbags. De verdachten zijn overgedragen aan de recherche voor nader onderzoek.

Belastingdienst
De Belastingdienst nam 26 voertuigen in beslag in verband met belastingschulden. Met de eigenaren van 13 andere voertuigen werd een betalingsregeling getroffen. De Belastingdienst inde verder 15.091 euro, met een grootste contante betaling van 3.374 euro.

De actie was georganiseerd om de verkeersveiligheid te vergroten, openstaande boetes en schulden te innen, de Belastingdienst te ondersteunen en de zichtbaarheid van de politie te vergroten.