19
Tue, Feb
9 New Articles

politie

Amsterdam - Zo'n veertig politiemedewerkers zijn uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie van koning Willem-Alexander en koningin Maxima. De politie is dit jaar speciale gast tijdens de traditionele Nieuwjaarsontvangst in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Op dinsdagavond 16 januari 2018 houden koning Willem-Alexander en koningin Máxima de traditionele Nieuwjaarsontvangst in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. De koning en koningin ontvangen enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving.

De politie is dit jaar speciale gast. Er zijn ongeveer veertig collega’s van de eenheden en verschillende onderdelen van de politie uitgenodigd. Elk jaar staat tijdens de Nieuwjaarsontvangst een bijzondere groep centraal; vorig jaar waren dat leraren uit het primair en voortgezet onderwijs.

Werkbezoek aan politie in Woerden

Eerder bracht de koning al een werkbezoek aan politiebureau Woerden (zie foto). Op woensdagochtend 5 december 2017 sprak hij daar met politieagenten en medewerkers van het basisteam. Koning Willem-Alexander liet zich toen in twee gespreksrondes uitgebreid informeren.

De koning sprak met collega’s, medewerkers van het basisteam en burgemeester Victor Molkenboer van Woerden over onder meer de impact van de reorganisatie bij de vorming van één politiekorps. De gespreksdeelnemers vertelden de koning hoe zij dit hebben ervaren.