16
Sun, Dec
0 New Articles

politie

Driebergen, Cuijk, Lierop - De politie heeft dinsdag 24 oktober in Cuijk en Lierop twee mannen aangehouden omdat ze nog een straf moeten uitzitten. Het betrof en 23-jarige man uit Mook en een 24-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Op de Maas bij Cuijk voer omstreeks 12.30 uur een politieboot van de Dienst Infrastructuur van de Landelijk Eenheid voorbij de Maasboulevard. De agenten zagen daar een auto staan en toen het kenteken in de politiesystemen werd gecontroleerd bleek dat de apk van de auto was verlopen maar dat de eigenaar van de auto ook nog enkele geldboetes had openstaan. Een boete van 2424 euro of bij niet betalen te vervangen door 47 dagen gevangenisstraf. Daarnaast vier boetes voor in totaal 1819 euro waarvoor ook, wanneer niet betaald wordt, door het openbaar ministerie de mogelijkheid tot buitengebruikstelling van de auto is geboden als pressiemiddel.

Grave
De politieboot werd afgemeerd en de bestuurder van de auto werd de komst van de agenten verteld. De man stapte vervolgens uit en nam direct de benen. Na een korte achtervolging te voet lukte het de agenten toch om de man te achterhalen en aan te houden. Omdat de man uit Mook niet kon betalen werd zijn auto in beslag genomen en overgebracht naar de PI Grave voor zijn gevangenisstraf van 47 dagen.

Verkeersovertreding
Op de A67 ter hoogte van Lierop zagen agenten van de Dienst Infrastructuur omstreeks 14.00 uur de bestuurder van een auto een verkeersovertreding begaan. Nadat de auto aan de kant was gezet bleek dat de Roemeense bestuurder nog dertig dagen gevangenisstraf moest uitzitten en ook nog DNA moest afstaan. De man werd aangehouden en overgebracht naar Eindhoven.