25
Tue, Sep
18 New Articles

politie

Werkendam - Wijkagenten Erwin Schilders en Jack Mulder maakten woensdagavond 11 oktober Werkendam bewust wat onveiliger. Verkleed als inbreker liep Schilders door het dorp om de burger alert te maken en de meldingsbereidheid te verhogen.

In de omgeving van de Kappenwaard, Kerckekamp, Bentlaken en de Sluyterstraat liep de verkleedde wijkagent door de straten. “Het gebeurt momenteel nog te vaak dat inwoners een verdachte situatie waarnemen, maar daar niets mee doen”, aldus Schilders.

inbrekerGeslaagde actie
Een buurtbewoonster volgde op de Kappenwaard de inbreker. Zij belde direct de politie en gaf nauwlettend zijn locatie door. Doordat wijkagent Mulder in een opvallende politieauto door de omgeving reed, kon hij direct actie ondernemen.

Ook op de Kerckekamp werd de ‘inbreker’ gezien. Twee adequate buurtbewoners spraken de wijkagent aan. Op de Bentlaken en de Sluyterstraat kwamen de buurtbewoners eveneens naar buiten om verhaal te halen.

In totaal zijn er drie meldingen gedaan van een verdachte situatie en zijn er tien mensen verhaal komen halen bij de “inbreker”. Na de nodige uitleg werd de actie in het dorp zeer positief bevonden.

Verdachte situatie? Bel 112
U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet.

Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.

De kans dat woninginbrekers, straatrovers en overvallers opgepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt.

U kunt het volgende slachtoffer zijn. Zeker wanneer er onlangs in uw buurt is ingebroken, is deze kans vele malen groter.