19
Tue, Jun
4 New Articles

politie

Breda, Etten-Leur - De politie heeft donderdag 3 krakers aangehouden. Ze werden verwijderd bij het ene kraakpand maar zaten binnen korte tijd in een andere leegstaand woning. Die hadden ze open gebroken en dat is strafbaar.


aanhoudingOp donderdag 15 juni 2017 om 10.30 werd een kraakpand aan de Achterste Rithweg in Breda ontruimd. De aanwezige krakers kozen eieren voor hun geld en verdwenen met al hun spullen kort voor dat de politie optrad. Een van de agenten hoorde dat ze tegen elkaar zeiden dat het maar tien minuten rijden was naar de plek waar ze heen moesten. Het vermoeden rees dat ze een andere pand zouden gaan kraken of al gekraakt hadden.

Een onopvallende surveillance reed achter enkele krakers aan. En inderdaad, binnen tien minuten arriveerden ze bij een leegstaande woning aan de Sprundelsebaan in Etten-Leur. Die woning bleek opengebroken te zijn en de krakers wilden in dat huis gaan verblijven. De eigenaar van het pand was snel aanwezig en deed aangifte. Drie krakers, twee mannen van 23 en 34 en een vrouw van 44 werden aangehouden.

Let op
Panden die leeg staan zijn een potentieel object voor mensen die een(tijdelijk)verblijf zoeken en daar niet voor willen betalen. Belangrijk is dat een woning die leeg staat goed is afgesloten zodat de kans klein wordt. Maar ook de mensen die in de omgeving van een leegstaand pand wonen kunnen een bijdrage leveren om kraken tegen te gaan en dat is direct 0900-8844 bellen als er een verdachte situatie te zien is.