20
Sun, May
0 New Articles

politie

Nederland - De aanslag in Londen leidt vooralsnog niet tot verhoging van het dreigingsniveau, stelt de nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Er zijn nog geen concrete aanwijzingen voor een terroristische aanslag in Nederland.

Op zaterdagavond 3 juni, rond 23.00 uur (Nederlandse tijd) is Londen getroffen door een aanslag, meldt de NCTV op 4 juni. Drie daders reden met een busje in op het publiek, waarna ze uitstapten en instaken op een groot aantal mensen. Voor zover nu bekend zijn er zeven doden te betreuren en tientallen gewonden. De politie was snel ter plaatse en heeft de daders gedood.

Veel overleg
Zoals bij eerdere aanslagen in het buitenland, volgt de NCTV de situatie nauwlettend. Daarvoor is overleg met onder andere de politie, inlichtingendiensten en het Openbaar Ministerie. De dreiging en maatregelen zijn nog eens langsgelopen, meldt de NCTV. Nederland treft alle maatregelen passend bij dit hoge dreigingsniveau. Er zijn al veel zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen.