12
Thu, Dec
0 New Articles

politie

's-Hertogenbosch - De FIOD heeft vandaag een 32-jarige verdachte aangehouden in een onderzoek naar witwassen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Verder deed de FIOD samen met de politie doorzoekingen in twee woningen in Den Bosch.

witwassen den boschTijdens de actie heeft de FIOD beslag gelegd op een Mercedes.  Het vermoeden is dat de verdachte de auto heeft betaald met inkomsten uit criminaliteit. Die inkomsten heeft hij door de aanschaf van onder andere de auto witgewassen. Bij de doorzoeking werd ook beslag gelegd op administratie en digitale bestanden.

Aanpak witwassen prioriteit
De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten. Overheidspartners zoals gemeenten, Politie, Openbaar Ministerie en FIOD werken waar nodig nauw met elkaar samen.