29
Fri, Mar
0 New Articles

politie

Nederland - Na ruim twee jaar leiding te hebben gegeven aan de Directie HRM van de politie keert Marijke Stroucken per 1 januari 2017 terug naar het adviesbureau Public Partners.

Marijke Stroucken trad op 15 september 2014 aan als directeur Humanresourcesmanagement (HRM) van het korps. Zij was toen algemeen directeur en medeoprichter van het adviesbureau Public Partners en expert op het gebied van met name organisatievernieuwing. Stroucken voorziet dat de directeur HRM in toenemende mate de rol van boegbeeld krijgt op het gebied van arbeidsvoorwaarden en rechtspositionele aangelegenheden: ‘Daar ligt mijn hart noch mijn kracht. Dan is het verstandig om de functie over te dragen.’ Stroucken keert terug naar Public Partners.

Plaatsvervangend directeur

Joop de Schepper, voormalig hoofd van het Landelijk Regieteam van de politie en momenteel betrokken bij fase 2 van de personele reorganisatie binnen het korps, is door de korpsleiding per 1 november aanstaande benoemd tot plaatsvervangend directeur HRM. Na het vertrek van Stroucken treedt De Schepper op als interim-directeur HRM.