01
Wed, Dec
0 New Articles

politie

Breda - De politie heeft dinsdag 2 februari 2016 omstreeks 16.25 uur, met toestemming van de officier van justitie, op de Haagdijk een 25-jarige Bredanaar aangehouden ter zake witwassen.

auto takel Zijn auto een Mercedes ter waarde van circa 40.000 euro en ruim 5000 euro aan contant geld dat hij bij zich had zijn in beslag genomen. In Drunen werd ook nog een Porsche van de man in beslag genomen.

Een speciaal afpakteam van de politie kreeg aanwijzingen dat een 25-jarige Bredanaar zich bezig zou houden met witwaspraktijken. Verder rechercheonderzoek leverde zodanige aanwijzingen op dat de officier van justitie toestemming gaf om hem aan te houden en de dure auto waarin hij reed in beslag te nemen. Degeld klein verdachte werd, nadat een verklaring van hem was opgenomen, rond 23.00 uur in vrijheid gesteld. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Witwassen
Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

Taskforce Brabant-Zeeland
De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

auto wordt getakeld 00000002