04
Thu, Jun
12 New Articles

politie

Breda - Het integraal afpakteam nam in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober twee auto’s in beslag. De Mercedes A Klasse en Volkswagen Passat CC van een 25-jarige Bredanaar en zijn partner werden in beslag genomen op verdenking van witwassen.

Op 3 februari van dit jaar nam het afpakteam al een Mercedes C63 AMG ter waarde van circa 40.000 euro en ruim 5000 euro aan contant geld van dezelfde man uit Breda in beslag. In Drunen werd toen ook nog een Porsche Cayenneafpakteam18b

van de man in beslag genomen. In de tussentijd vond financieel onderzoek plaats en bleef de verdenking van witwassen staan.

Link naar het oude nieuwsbericht.

Afpakteam
Het integraal afpakteam is een team van medewerkers van de politie, Belastingdienst, gemeente en de FIOD: de opsporingsdienst van de Belastingdienst. In samenwerking en verbinding met elkaar proberen zij zoveel mogelijk crimineel geld en vermogen af te pakken via een de strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijk weg. Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen.

Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

afpakteam1810a