16
Tue, Apr
0 New Articles

politie

Nederland - Politie.nl is opnieuw kanshebber voor de titel Website van het Jaar in de categorie Overheid. Van 26 september tot en met 4 november kan het Nederlandse publiek zijn stem uitbrengen. De winnaar wordt 24 november bekend gemaakt.

website van het jaar 2016‘De verkiezing van website van het jaar is de meest prestigieuze prijs in de webwereld, zeg maar de Televizierring voor online’, legt Ron de Milde, programmadirecteur mediabeleid van de politie, uit. Het Nederlandse publiek en een vakjury bepalen 24 november welke websites de beste zijn, op basis van criteria als gebruiksvriendelijkheid, bezoekersaantallen en mate van vernieuwing. politie.nl neemt het in de categorie Overheid op tegen concurrenten DigiD, Rijkswaterstaat en UWV.

Drie prijzen
Bij de verkiezing van vorig jaar ging Politie.nl met maar liefst drie prijzen aan de haal: twee in de categorie overheid én de overall prijs, die voor beste website van 2015. ‘Onze website maakt nu dus kans om die titel te prolongeren’, vertelt Ron. ‘Het wordt lastig om dat succes te evenaren, maar we maken een kans omdat we ingewikkelde en aansprekende wijzigingen hebben doorgevoerd. ’

Marktplaatsfraude
Zo doe je nu op politie.nl aangifte door in te loggen met je DigiD, waardoor mensen de zekerheid hebben dat niemand onder een andere naam aangifte kan doen. De status van de aangifte kan sinds dit jaar online gevolgd worden op de gepersonaliseerde, beveiligde pagina ‘Mijn politie’. Ook nieuw op politie.nl: het landelijk meldpunt Internetoplichting (LMIO), een snel toegangsloket voor marktplaatsfraude en internetoplichting, als veel voorkomende vormen van online criminaliteit.

Stem ook
In elke categorie zijn twee prijzen te winnen: die van de beste en die van de populairste website. De website met de beste relatieve beoordeling is de overall-winnaar en mag zich dé Website van jaar 2016 noemen. Vindt u dat politie.nl een prijs verdient? Stem dan ook!