07
Sat, Dec
0 New Articles

politie

Oost-Brabant - De politie arresteerde dinsdag 20 september een 61-jarige man uit Echt omdat hij verdacht wordt van het uitzetten van twee liquidatie-opdrachten.

agent met vest en portofoonHij werd rond 9.30 uur aangehouden in zijn woning en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Bij de politie in Oost-Brabant kwam recent informatie binnen over de plannen die de man zou hebben. Onder leiding van het Openbaar Ministerie is meteen een onderzoek gestart. Dat leidde dinsdag tot de aanhouding van de verdachte.

In zijn woning en in zijn bedrijfspand in Echt zijn zoekingen gedaan. Daarbij zijn zaken in beslag genomen die voor het onderzoek van belang zijn. Ook werd in de woning een vuurwapen met munitie aangetroffen, dat eveneens in beslag is genomen. Bij de zoekingen hebben specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie geassisteerd met speciale apparatuur.

Niet te tolereren

Over de identiteit van de mogelijke doelwitten worden geen nadere mededelingen gedaan, behalve dan dat het gaat om twee overheidsambtenaren. Gezien de ernst van het feit is de informatie die binnen kwam met voorrang opgepakt. Dit soort zaken kunnen immers niet worden getolereerd en daarom grijpen politie en Openbaar Ministerie daar meteen op in. Het onderzoek is nog niet afgerond en meer aanhoudingen kunnen niet worden uitgesloten. Andere bijzonderheden worden op dit moment niet gegeven.