13
Mon, Jul
3 New Articles

politie

Den Haag - Midden in de drukke Schilderswijk zijn begin september schoten gelost. Wie daarvoor verantwoordelijk is en wat het motief was, is nog een groot raadsel.

Zaterdagavond 10 september. Het druk op het Vaillantplein en de Vaillantlaan. Het is dan ook warm voor de tijd van het jaar dus de terrassen zitten vol en mensen zitten gezellig buiten met elkaar. Bewoners zitten op hun balkon en genieten van een zwoele zomeravond.

Totdat er mensen zijn die rond 23.45 uur meerdere schoten horen. Ze schrikken daar natuurlijk van maar zijn ook in verwarring want het lijkt er op dat er in de lucht is geschoten en er verder niemand geraakt is. Gelukkig wordt er 112 gebeld en er volgt een onderzoek. Tijdens dat onderzoek zijn er 11 hulzen gevonden, wat maakt dat er in ieder geval 11 keer geschoten is.

De districtsrecherche Den Haag Centrum onderzoekt deze zaak en leest de beelden van de camera’s uit de buurt allemaal uit. Daarnaast is de hulp van getuigen hard nodig.

Er zijn getuigen die een man in ieder geval in de lucht hebben zien schieten. Op een paar meter afstand liepen er nog twee personen met hem mee. Dus dan zou het gaan om een groepje van drie. Er zou geschreeuwd zijn in het Turks. En na de schoten zijn ze vermoedelijk weggelopen in de richting van de Houtzagerssingel
Vragen

Was u zaterdagavond 10 september op het Vaillantplein of de Vaillantlaan of die omgeving en heeft u iets gezien of gehoord van het schieten? Of heeft u andere informatie? Laat dan zeker van u horen via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.